top of page
İçecek Kupa ve bir Laptop
arkaplan.jpg

Buse Öksüz

Klinik Psikolog

Telefon

+90 (539) 728 49 98

Email:

İnstagram:

@psk.buseoksuzzz

Hakkımda

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi İngilizce Psikoloji Bölümü’nü bitirmiştir. Lisans eğitimi süresince klinik eğitim alanlarında çalışmalar yapmıştır. Alanıyla alakalı sahada gerçek bir deneyim kazanabilmek için Bursa Nev Anadolu Hastanesi’nde stajyer psikolog olarak görev almıştır.

 

Şu anda İstanbul Okan Üniversitesi'nde devam etmekte olduğu yüksek lisans eğitiminde, Klinik Psikoloji üzerine odaklanmaktadır. Psikanalitik/dinamik ekolde ilerlemekte ve Prof. Dr. Doğan Şahin’le Dinamik Psikoterapi eğitimlerini de sürdürmektedir. Yüksek lisans sürecinde İstanbul Psikomental Psikolojik Danışmanlık Merkezi’nde yüz yüze danışan  görmüştür. Akabinde Psikolog Dr. Pınar Arslantürk eşliğinde Analitik Psikoterapi süper vizyonlarını tamamladı. Yüksek lisans esnasında Dr. Pınar Arslantürk süpervizyonu eşliğinde yüz yüze ve online olarak hasta kabul etmiştir ve şu anda online olarak hasta görmektedir. Psikanalitik psikoterapi uygulaması için gerekli temel kuramsal bilgileri ve klinik becerileri edinmesi adına İstanbul Psikoterapi Okulu tarafından düzenlenen  GiuntiPsychometricsTurkey Psikodinamik Psikoterapi Eğitimi teorisinin ileri gelen isimlerinden Otto F. Kernberg ve diğer değerli eğitmenlerin olduğu eğitim sürecine devam etmektedir.

 

Bilişsel ve Davranışçı Terapilerin klinik uygulamalar eğitimini, DATEM ’in Bilimsel Kanıt Temelli Psikoterapiler Programı ( BiKTeP) kapsamında düzenlenen eğitimi başarılı bir şekilde tamamladım. Tümü Prof. Dr. Ebru Şalcıoğlu tarafından verilen bu eğitimlerde gerekli bilgi ve donanımı edindi.

Terapi Yaklaşımım

Kişinin geçmişte neyin yankı yaptığını anlayabilmesi ve özgürleşebilmesi, hayatı daha bütünleşik bir yerden okuyabilmesi, arzularımız sıklıkla kaygı uyandırır olması, daha özgür bir ilişki olabilmesi adına, bu yoldan gidilebilmesi. Dolayısıyla kişinin arzusuyla daha özgür bir bağ kurabilmesi. Kişinin kendi iç farkındalığının artması gibi aynı anda ötekine de bir alan ve anlayış alanı açabilmesi diyebiliriz.

 

Terapide anılar silikleşir, kişilerde terapiye geldiklerinde var olan ağırlıkları vardır. ‘’Bilinçdışının zamanı yoktur. ‘’ diyen Freud, böyle bir yerden bahsetmektedir. Bazı anılar orada bir taş gibi hayatı yorumlayış biçimini değiştirir. Terapi bu tüm anıların düşmesini sağlar. Dolayısıyla kişiler terapiye geldiklerinde olayları bir şekilde yorumlarlar ve olayların ağırlıkları vardır. Terapinin amacı, o bilinçdışı zamansız dediğimiz yerdeki geçmemiş olan içerideki kanayan yaranın ve yaraların iyileşmesini ,hafiflemesini sağlar. Terapide bir konuya dair çağrışımlar ele alınmakta olup sarsmadan ve dağıtmadan fakat derinleşerek  bilinçdışının rüyalar, çağrışımlar aracılığıyla çalışmaya katkıda bulunmasına izin vererek süreç belirli artışlarla ilerler. Terapist, danışanın sorular ve yorumlar aracılığıyla kendisini incelemeye teşvik etmenin ve desteklemenin yanı sıra, danışanın üzerine yerleştirilen savunma katmanlarını kademeli olarak kaldırmasına da yardımcı olur.

 

Soruna ilk neyin sebep olduğu, sorunun bu noktaya kadar neden bu şekilde devam ettiği, hayatın ve ilişkilerin deneyimlenebileceği çeşitli yollar gibi bireyin geçmişine dair karmaşık ayrıntılardır. Bir kişinin kendisine ve çevresine verebileceği en iyi hediye, bu yolda sakin, kararlılıkla yürümesidir.

© 2024 Psk. Buse Öksüz, Master Agency tarafından yapılmıştır.

bottom of page